Év védőnője

2011.04.26. 17:34

A Magyar Védőnők Egyesülete

megalakulásának 20. évfordulója alkalmából,

a Kismama magazinnal karöltve

megalapítja az

Év Védőnője díjat.

www.mave.hu

A mi védőnőnk Kertész Ágnes. Szavazzon itt!

Kérjük, segíts megtalálni a 2011. Év Védőnője díjra érdemes védőnőt!

A díjat összesen négy kategóriában hirdetjük meg:

egy kistelepülést,

egy közepes méretű települést és

egy nagyvárost

ellátó védőnőt kívánunk jutalmazni, valamint szavazhatsz védőnői tanácsadói közösségre is, amelyet szintén jutalmazni szeretnénk.

 

A védőnők számára a szakmai elismerés mellett az is igen fontos, hogy a családok elégedettek legyenek, érezzék, hogy a védőnők értük dolgoznak.

Mutassuk be együtt, mit tehet a védőnő a szürke hétköznapokban!

 

A védőnők 96 éve nyújtanak segítséget a legfontosabb életszakaszokban – a gyermekvárás alatt, az újszülött fogadásakor, a családi élet kialakításánál, támogatják a családokat

a gyerekek óvodába, iskolába menetelénél. Jelen vannak mind az alap-, mind a szakellátásban. A területi védőnők a várandósok és gyereket nevelők körében, az iskolavédőnők az oktatási intézményekben végzik munkájukat.

A kórházi védőnők jellemzően a szülészeteken, újszülött osztályokon dolgoznak, és a várandós, gyermekágyas anyák ellátásában, a szoptatás segítésében, az anya és újszülöttje hazabocsátásának előkészítésében, az egészségnevelésben vesznek részt.

Az ÁNTSZ szervezetében működő Családvédelmi Szolgálat munkatársai védőnői képesítéssel rendelkező szakemberek. Feladatuk többek között az oktatási intézményen kívüli

családtervezési ismeretek terjesztése, a nehéz helyzetben lévő várandós anyák segítése, támogatása, illetve a terhességmegszakítás előtti és utáni tanácsadás.

A működést szakmai felügyeletet ellátó vezető védőnők segítik.

 

A szakmai bírálók mellett neves közéleti szereplőkből álló zsűri és a kismamák, vagyis a te szavazatod alapján választjuk ki azt a három védőnőt, akiknek odaítéljük az

Év Védőnője díjat.

A bejegyzés trackback címe:

https://szmkpilisszanto.blog.hu/api/trackback/id/tr432857171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása