Mindenkit várunk 2011. április 16-án 8.00 órakor a HŐSÖK TERÉN Pilisszántón, hogy közös erővel eltakarítsuk azt a rengeteg szemetet, ami felhalmozódott községünkben.

Sajnos egyesek szemetesnek használják az erdőt, az eldugott helyeket, mezőket, a faluról nem is szólva. 

Vastag kesztyűt, gereblyét és talicskát aki tud hozzon magával!

Zsákokat és gumikesztyűt biztosítunk.

Ha bármikor szemetelést, szemetelőt látnak írják fel az autó rendszámát és jelentsék be a Pomázi Rendőrkapitányságon:

26 325 471

 

képünk illusztráció

 Felhívjuk minden olvasó figyelmét a Büntető törvénykönyv illegális szemétlerakásra vontakozó szakaszára:

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése a közegészség elleni bűncselekmények csoportjába tartozik

Btk. 281/A. § (1) Aki

a) arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez,

b) engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve hulladékkezelési tevékenységet, illetve hulladékkal más jogellenes tevékenységet végez,

bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt a hulladékgazdálkodásról szóló törvény szerinti veszélyes hulladékra követik el.

(3) Aki a bűncselekményt gondatlanságból követi el, vétség miatt az (1) bekezdés esetén egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel, a (2) bekezdés esetén két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(4) E § alkalmazásában

a) hulladék: mindaz, amit a hulladékgazdálkodásról szóló törvény hulladéknak minősít, amennyiben alkalmas az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő, vagy azok összetevői, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére,

b) hulladékkezelési tevékenység: a hulladéknak a hulladékgazdálkodásról szóló törvényben meghatározott gyűjtése, begyűjtése, szállítása - ideértve az országba történő behozatalt, kivitelt, valamint az ország területén történő átvitelt -, előkezelése, tárolása, hasznosítása, ártalmatlanítása.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szmkpilisszanto.blog.hu/api/trackback/id/tr732800855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása