Meghívó Adventi programra!

2012.12.14. 09:07

betlem_1355472657.jpg_1240x1754

Az előadás után lehetősége van mindenkien a Betlehemi Lángot hazavinni, részletek Pilisszántó honlapjáról:

Megérkezett a Betlehemi Láng!

2012. december 16-án délután  a Nevesincs Színház Betlehemi játéka után a Faluházból mindenki hazaviheti otthonába a Betlehemi Lángot. Kérem, hogy a Láng elvitelére és biztonságos szállítására alkalmas eszközről (pl.viharlápa, zárt mécses) a balesetek elkerülése érdekében gondoskodni szíveskedjenek.

Az eseményt követően a Lángot a pilisszántói Római Katolikus Templomban helyezzük el, a szentmisék alkalmával innen is hazavihető.

A Lángot lámpásban mindenki saját otthonába viheti. A betlehemi Születés templomában meggyújtott, a szeretetet és a békét szimbolizáló, a településeinkre, templomainkba, családjainkhoz eljuttatott, karácsony napjáig égő Láng összekötő kapocs közösségeink, családjaink számára, továbbá jelképezi, hogy a lánghoz hasonlóan a békét is embertől emberig kell továbbítani.

 


A betlehemi bazilika a Születés-barlangja fölé épült. „Itt született Jézus Krisztus, a világ világossága”  – olvasható a barlang kőpadlóján látható, arany lemezekkel fedett csillag körül. Tizenöt különböző keresztény közösséget szimbolizáló ezüstözött lámpa világítja meg azt a csillagot, amely Jézus születésének helyét jelöli. Már több mint két évtizede szervezik meg a Betlehemi békeláng akciót, melybe évről-évre egyre többen kapcsolódnak be. Az ENSZ 1986-ot a Béke évének nyilvánította. Egy osztrák cserkészcsapat kezdeményezése nyomán 1986 decembere óta minden esztendőben Bécsből –cserkészek kíséretében – rendszerint egy-egy különleges gyermek indul Jézus születésének helyszínére, hogy a jászol helyén épült templomban, a Születés Bazilikában található örökmécsesről lángot vegyen. Lámpásba zárva viszik azután repülővel Bécsbe, ahol nagyszabású ünnepség keretében veszik át az egyes országok, nemzetek cserkészküldöttségei,s innen repülővel, autóval, vonaton, kerékpárral vagy gyalog juttatják el a világ számos pontjára, hogy bárki meggyújthassa a maga gyertyáját és hazavigye otthonába, családjának. Hazánkba a jövőre 100 esztendős Magyar Cserkészszövetség közreműködésével jut el a Láng, melyet immáron harmadik alkalommal Gödöllőről vihettek tovább az ország különböző településeire.  A karácsonyi éj sötétjében, Betlehemben fellobbant fény így szétárad, hogy lángba borítsa a földkerekséget és minden otthonba eljuttatja a béke és szeretet üzenetét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szmkpilisszanto.blog.hu/api/trackback/id/tr974964861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása