Faültetés – Október 29.

Végre eljött az ősz, és a várva várt faültetés. A tavalyi bál bevételének egy részét az iskola udvarának szépítésére kívánta fordítani a szülői munkaközösség és a terv megvalósult. Szalai Anikó megtervezte az udvart, Mali Laci megvágta a betont, Manhertz István (Rebi) feltörte és kiszedte a betont, meg amit még alatta talát   Ezt követően komoly fizikai munka eredményeként a kőtörmeléket a bikaistálló előtti konténerbe szállították talicskákkal az erősebb nem képviselői: Papucsek Lajos, Kondákor Péter, Tóth Péter, Poszmik Feri. Köszönjük az Önkrományzatnak hogy használhattuk a konténert és Balog Józsinak hogy egy újabb konténert hozott mikor a másik megtelt. A kiásott gödrökbe profi módon ültettük el a fákat Pápai Balázs szakértelmének köszönhetően. A fákat melyeket Kovács Oroszlán Andrásnak köszönhetünk: egy kereklevelű berkenyét, egy japán cseresznyét,  egy vérjuhart, egy kislevelű hársat valamint egy virágos kőris „Pilis”-t. András közreműködésével padokat is kaptunk, melyek vázát főleg a női nem képviselői festették le. Balla Gyuri készített új léceket, Balla Erzsi és Horváthné Salamon Viki szép új színt varázsoltak rá. Skripek Ildi mindig felbukkant valami finomsággal a szomszédból. A munka közben folyt a főzés, ahol Lampert Zsolt volt a főszakács, a menü pulykapörkölt volt túrós csuszával, amit együtt fogyasztottunk el a munka végeztével.

Köszönetet szertnék mondani mindenkinek aki segített, mert nagy része volt az udvar szépítésének megvalósításában! Akik még jelen voltak: Nyíri Mariann, Szmetana István, Skripek Péter, Kormos Katalin, Nagyné Molnár Rita, Poszmik Kriszti, Lovász Judit, Prahár Andrea, Tóth Stefánia, Kuhajda Katalin, Ferenci Szilvi, Kis Andrea, Lupu Kata, Lupu Vasile, Kocsis Feri, Neményi Zsolt, Balog Jószi, Szabó Lajos, Havasi Zsolt, Szentpétery Zselyke, Forró Éva és Gombor Gábor.
Remélem néhány év múlva a fák árnyékában, a padokon üldögélve jó lesz visszaemlékezni erre a napra.

Támogatóinknak köszönhetően az teljes projekt költsége mindössze: 50.720Ft

Kocsis Ferenc képeit nézegetve egy kellemes nap legszebb perceit idézhetjük vissza! A képeket az alábbi linken tekinthetitek meg:

http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.177589372259520.39714.100000253750652&type=3

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://szmkpilisszanto.blog.hu/api/trackback/id/tr683400496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása